top of page
Zoeken
  • Nyssa Lovrovic

Newborn Love!

Bijgewerkt op: 23 apr. 2020

Van reportage en sportfotografie tot landschap en stilleven, elke fotograaf heeft zijn eigen specialiteit en hartstocht voor een bepaald thema. Vaak ontdek je deze vanuit ervaring. Ik ontdekte mijn liefde voor Newbornfotografie in de periode dat ik voor ‘Portrait Studios’ werkte.Portrait StudiosMijn eerste job als fotograaf vond ik bij ‘Portrait Studios’ in Wijnegem. Ik was nog volop bezig met mijn opleiding als fotograaf en wilde mijn vrije tijd als student nuttig invullen door ervaring op te doen. Nooit gedacht dat ik in deze korte periode zo veel zou bijleren. In een jaar tijd heb ik de kunst van familie- en kinderfotografie onder de knie gekregen en in het bijzonder newbornfotografie. Daarnaast kreeg ik een inkijk in het zakelijke gedeelte en de marketingstrategieën die van toepassing zijn voor een succesvolle fotograaf. Deze ervaring neem ik vandaag de dag nog steeds mee in mijn eigen zaak.


Magie van het leven

Een kindje wordt geboren en verwelkomt in zijn of haar familie als klein en kwetsbaar baby’tje. Maar tegelijkertijd dragen ze zo veel kracht in zich om te groeien (als kool). Daarom moet deze reportage (newbornfotografie) gemaakt worden tijdens de eerste twee weken na de bevalling. Het is een geweldige uitdaging om deze korte periode op foto vast te leggen. Daarom vind ik dit genre zo interessant en fascinerend.

Verloop van een newbornshoot


Om een beter beeld te kunnen vormen wat een newbornshoot precies allemaal inhoudt, heb ik hier een klein scenario voor jullie geschreven zodat jullie weten wat er allemaal bij komt kijken en hoe je jezelf en je kindje hier op kunt voorbereiden.


Een newbornshoot neemt ruim 2,5 tot 3u tijd, de studio is op voorhand verwarmt, tussen de 21-23°C. De doeken en kussentjes zijn ook allemaal lekker warm gemaakt zodat het baby'tje rustig kan verder slapen terwijl ik hem of haar van pose verander.

Wat altijd helpt om je kindje voor te bereiden is een warm badje geven voor jullie vertrekken, een rompen en pyjama aan doen die makkelijk uit kunnen en de pamper niet te strak vast maken zodat er geen pampertekeningen op de billen staan.

Geef voor vertrek ook nog eens voeding aan de baby zodat hij of zij al goed slaapt bij aankomst in de studio. Voorzie zeker extra voeding om te geven tijdens de shoot want ook al slaapt het baby'tje grotendeels, vraagt dergelijke sessie toch veel energie.


Bij aankomst in de studio neem ik het van jullie over. Ik haal de baby uit de maxicosy en vanaf daar kan je als ouder even genieten. Zet je neer, eet en drink iets en bewonder vooral jullie kleine spruit tijdens dit uniek moment. Foto's maken met de gsm mag zeker, we maken er een totaalervaring van samen.


Tijdens de shoot kan het zijn dat de baby wakker wordt, huilt of last heeft van krampen. Dit is allemaal mee berekend in de tijd van de shoot en ik ben opgeleid om hier goed mee om te gaan en het baby'tje terug naar een comfortabele sfeer te brengen.


Het risico van newbornshoot is natuurlijk de ongecontroleerde stoelgang van het kindje. Wees dus niet beschaamd als er tijdens de shoot een verrassing komt. Ik ben dit gewend en hier ook op voorzien. Alles wat tijdens de shoot gebruikt wordt, is wasbaar. Na elke shoot wordt dit sowieso gewassen, vuil of niet. Voorzie voor jezelf wel een extra paar kleren, want het gebeurt dat de baby zich heel goed voelt bij mama of papa.


Naar het einde van de sessie toe, nemen we natuurlijk ook foto's met de ouders en/of broer en zus. Als er kinderen bij zijn, voorzie je best genoeg speeltjes om hen bezig te houden. Drie uur stil zitten vindt niemand leuk.


Hebben jullie bepaalde voorkeuren van poses die jullie zijn tegengekomen op het internet of bij vrienden? Laat het dan zeker weten, en probeer ik deze mee te verwerken in de shoot.

Als er nog vragen zijn, mogen jullie altijd contact opnemen. Ik beantwoord met plezier elke vraag!

#newborn

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page