Zoeken
  • Nyssa Lovrovic

Naar Portugal met 'Thuis'.

Bijgewerkt op: 27 apr. 2020

Als jonge fotograaf reis je graag door binnen- en buitenland. En dit wordt natuurlijk allemaal nog leuker wanneer je mee mag op reis met acteurs van een bekende tv-productie.

Tot nog toe was Portugal voor mij een onbekende bestemming. Dit kleurrijk land stond al een tijdje bovenaan mijn ‘to-travel’ list, maar ik was er nog nooit toe gekomen een vliegticket te boeken. Wanneer ik dan opeens de vraag kreeg of ik met de hele productie van Thuis mee wilde afreizen naar de prachtige Algarve, stemde ik meteen in met een volmondige ‘ja!’. Als reportagefotografe kreeg ik zo de kans om de welbekende ‘Thuis-reis’ op de gevoelige plaat vast te leggen.

Wat een week! Als het zomaar kon, vertrok ik morgen al terug. En dat niet enkel voor de kostbare ervaring die ik opdeed en de geweldige mensen die ik leerde kennen, maar ook voor de prachtige landschappen, het heerlijke eten en avontuurlijke activiteiten.DE 'THUIS -REIS'

Het concept van ‘de Thuis-reis’ bestaat erin dat mensen zoals jij en ik een onvergetelijke reis kunnen maken waarop alle activiteiten voor hen gepland worden samen met de bekende Thuis acteurs. Wat was mijn rol? Ervoor zorgen dat de beleving, activiteiten en de sfeer allemaal op foto worden gezet en dat alle deelnemers achteraf met deze extra souvenir naar huis kunnen.

Mijn ervaring

Kleine bekentenis; ik had nog nooit een aflevering van Thuis gekeken. Ik wist dus totaal niet wat mij te wachten stond of wie überhaupt de acteurs van thuis waren. Ik vloog dus letterlijk in een avontuur met het idee: ‘We zien wel hoe dit loopt!’.

07.00 u: Aankomst op Zaventem Airport (Brussel)

In de grote inkomhal ga ik opzoek naar mijn meetingpoint waar ik al snel mijn contactpersoon en de andere reisbegeleiders ontmoet. Samen met de crew en de gasten lopen we naar de check-in en daarna naar de gate. Mijn eerste gevoel? Ik heb geen benul van wie wie is en welke rol ik op deze reis zal spelen. In het vliegtuig wordt mij de stoel aangewezen naast Annelies, een van de reisbegeleiders die met mij de dagplanning zal overlopen. Ze overhandigt daarbij ook ineens de planning voor de komende dagen waardoor mijn nieuwsgierigheid meteen geprikkeld wordt. Ziet er allemaal heel veelbelovend uit!

11.40 u (Portugese tijd): Geland in Faro

Eens geland in Faro wordt iedereen naar de juiste bus begeleid. De gasten krijgen in de bus een beknopt overzicht van de weekplanning onderweg naar het hotel. En ondertussen zit ik tussen alle acteurs en de rest van de crew. Ik stel me even kort voor en zet mijn ‘sociale knop’ aan. De vibe zit meteen goed en we zijn vertrokken voor een geweldige vakantie.

De activiteiten

Van dolfijnen spotten en een jeepsafari tot wijnproeven bij een lokale wijnboer. Er was een grote variëteit aan opties waaruit alle gasten konden kiezen en alles werd voor hen geregeld. De landschappen zijn prachtig en de mensen waren levensgenieters die houden van het avontuur. Ik was erbij om al deze mensen in volle actie vast te leggen en er zo voor te zorgen dat iedereen achteraf het gevoel kreeg dat ze (ook al konden ze niet op alle plaatsen tegelijk deelnemen) toch bij elke activiteit aanwezig waren.


En ook ’s avonds konden alle gasten genieten van entertainment van formaat. Van karaokeavond, halloweennight, dansavond tot een humoristische googleshow. Stuk voor stuk tot in de puntjes georganiseerd. Ik kon vanop de eerste rij meegenieten met mijn camera in de hand.

De week vloog voorbij en werken voelde voor mij nooit als werken aan. Ik mag elke dag mijn favoriet speelgoed in de hand nemen om beelden te maken van deze prachtige gebeurtenissen samen met prachtige mensen.
De acteurs


Acteurs zijn en blijven toch wel een ras apart! Ik denk dat iedereen wel weet da deze creatievelingen allemaal vlotte persoonlijkheden hebben en zich graag uiten op hun eigen manier. Wat me vooral opviel is dat ze geweldig waren met de gasten en een open vriendschappelijke sfeer voor hen creëerden. Sommige reizigers zijn een vaste waarde geworden op deze ‘Thuis-reis’ en gaan dus al meerdere jaren mee. Zij hebben dan ook een heel speciale band opgebouwd met de acteurs. Het zijn een voor een parels!

Einde van de week:


Aan het einde van de week ben ik vooral uitgeput van de vroege en late uren non-stop door te werken, maar tegelijkertijd enorm blij en enthousiast over mijn werk en de band die ik met iedereen heb kunnen opbouwen. Een week vol lachen, cultuur en nieuwe vriendschappen.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven